Breaking News:


Laatste nieuws

Laatste Nieuws: Verslag algemene ledenvergadering 2018
   (15-02-2018)

Op woensdag 14 februari was onze algemene ledenvergadering van 2018. Met een groep trouwe leden zaten we gezamenlijk in de kantine van ons mooie clubgebouw. Hier hebben we gereflecteerd op het afgelopen jaar en vooruit gekeken naar de toekomst. In afwachting van de notulen van de secretaris hieronder een klein verslag.

Na een warm welkom van de voorzitter en wat mededelingen van de secretaris was het tijd om aan de officiële agenda te beginnen. We maakten een reis lang de notulen van vorig jaar, de verslagen van de verschillende commissies en de penningmeester. De Atos sporttrofee kreeg een nieuw thuis bij niemand minder dan Jonne Walstra.

Albert Abbring heeft afscheid genomen als penningmeester en Arie Post neemt afscheid als algemeen bestuurslid. De rest van het bestuur, waaronder onze voorzitter Bert Schalkwijk, blijven op hun post. Versterking is gevraagd voor de rol van penningmeester, maar bij de vergadering was niemand aanwezig die, die rol op zich kon nemen.

Na een pauze met een drankje kreeg Netty Wildeman de Joke Halekor trofee uitreikt en gaf Geert van Hoof, onze architect, een vooruitzicht op het uiterlijk van de nieuwbouw van Atos.

De begroting voor 2018 is vastgesteld gevolgd door de contributie voor 2019. Als afsluiting is vastgesteld hoe de verschillende commissies "bemenst" zullen zijn in het aankomende jaar.

Tot eenieders verbazing had niemand iets voor de rondvraag; echter werd er door een van onze langst aangesloten leden terecht opgemerkt dat onze wortels liggen waar we nu zitten. Hij heeft, samen met vele andere leden, het clubhuis gebouwd zien worden en de vereniging zien groeien. Nu de verhuizing aanstaande is wekt het idee van afscheid nemen emoties op. Het afscheid is zeker, maar we dragen de mooie herinneringen met ons mee met onze blik gericht op de toekomst.

Het bestuur hoopt op wederom een sportief bestuursjaar met mooie prestaties samen met elkaar.

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Uitslagen vierde clubcross
   (14-02-2018)

Maandag 12 en dinsdag 13 februari was alweer onze vierde en tevens de laatste clubcross. Hier onder zijn de uitslagen te vinden:

 

Alle uitslagen: Klik hier 

  

PUPILLEN PRIJSUITREIKING MAANDAG 19 FEBRUARI 18:45 tot 19:00

 

JUNIOREN PRIJSUITREIKING MAANDAG 19 FEBRUARI 19:00

 

 

*Mochten er fouten in de uitslagen staan het liefst contact met onze secretaris, secretaris@av-atos.nl. Dit moet voor zondag 13:00 uur gemeld worden.

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Rachid weer kampioen van Nederland!
   (11-02-2018)

Groet uit Schoorl 11-02-2018

Rachid Mohammadi krijgt geen genoeg van het grossieren in 1e plaatsen op Nederlands kampioenschappen. Vorige week werd hij al indoor kampioen bij de M50 op de 3000 meter en 2 dagen later 3e op de 1500 meter. Vandaag stond een 'gewone' wegwedstrijd op het programma, de NK 10 kilometer in Schoorl. Dit jaar geen sneeuw, hagel of gladheid maar wel heel veel wind. Bijna de gehele wedstrijd heeft hij daardoor beschutting gezocht in een groep. De laatste 2 kilometer ging hij er als een haas vandoor dat resulteerde in een mooie tijd van 33.47. Goed voor de 1e plaats en wederom Nederlands kampioen! Rachid gefeliciteerd met dit succes, Atos is trots op je.  Ook in actie op de 10 kilometer kwamen Hasan Tavukcu en Marleen Haakma. Hasan nog niet hersteld van ziek zijn, liep een tijd van 35.23. Marleen liep bij de V45 naar een 5e plaats in 41.04. Michael Nijland koos voor de langste afstand en liep de 30 km.  in 1.58.12, goed voor een 5e plaats bij de M45.

 

 

 

 

 

 

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: De stadspas
   (08-02-2018)

Voor leden en kinderen die denken in aanmerking te komen voor de Stadspas, kijk naar AT5.

 

 

 

Het filmpje wordt van maandag 29 januari t/m zondag 4 februari uitgezonden en herhaald in de week van maandag 5 t/m zondag 11 februari.

 

Hieronder de uitzendtijden ‘Amsterdam  Informeert’: 

 


Ma

Di

Woe

Don

Vrij

Zat

Zon

09.00 tot 16.00 uur

10.42

09.42

10.42

09.42

10.42

09.42

10.42

elke 2 uur

vanaf 16.00 uur

16.54 (premiere)

17.54

16.54

17.54

16.54

17.54

16.54

elk uur

vanaf 21.00 uur

22.42

21.42

22.42

21.42

22.42

21.42

22.42

elke 2 uur

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Rachid Mohammadi Nederlands kampioen!
   (02-02-2018)

NK masters indoor 02-02-2018 Apeldoorn

Na een gedegen voorbereiding van wekelijks pittige crossen lopen, was de indoorbaan in Apeldoorn een 'makkie' voor Rachid Mohammadi. Vanavond liep hij bij de masters M50 de 3000 meter. De laatste weken toonde hij al in goede vorm te zijn en hij liet dit vanavond nog eens zien door naar de 1e plaats te lopen in een mooie tijd van 9.20.59. Super gedaan Rachid en hou dit vast voor de 1500 meter van aanstaande zondag. Gefeliciteerd!!

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Uitslagen derde clubcross
   (25-01-2018)

Maandag 15 en dinsdag 16 december was alweer onze derde clubcross winterseizoen. Hier onder zijn de uitslagen te vinden:

 

Alle pupillen + Junioren: Klik hier 

Alle Senioren + Masters: Klik hier 

 

*Mochten er fouten in de uitslagen staan het liefst contact met onze secretaris, secretaris@av-atos.nl

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: 1e Gaasperplascross
   (14-01-2018)

Gaasperplascross in Amsterdam Zuidoost 13 januari 2018

AV Feniks organiseerde voor de 1e keer de Gaasperplascross. Dit mogen ze vaker doen. De organisatie was goed voor elkaar, een aanrader! En zoals het hoort bij een cross, een uitdagend parcours. Een ronde was ongeveer 2 km. Bij de V45 legde Marleen Haakma beslag op de 1e plaats. De 5 km liep zij in 20.56. Bij de jongens junioren CD was er een 2e plaats voor Yassine El Mortai. Hij liep de 2250 meter in 7.59 .  Bij de iets oudere jeugd de jongens junioren AB liep Ismail Ismail naar een 2e plaats op de 3300 meter in 14.16. En bij de alleroudste jeugd de M55 was er een 3e plaats voor Ger Kragten. Hij kon 8400 meter genieten van het crossgeweld en deed dit in een tijd van 39.16. Iedereen gefeliciteerd met de prestaties!

 

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Nieuwjaarstoespraak Atos
   (10-01-2018)

Sportvrienden en clubleden.

 

In veel overzichten van 2017 staan maatschappelijke kwesties hoog op de lijst van terugblikken.

Ik wil 5 thema’s met jullie even doornemen. Ze slaan allemaal ook op onze vereniging.

  1. In de kersttoespraak van koning WA spreekt hij van minder ik en meer wij.
  2. Ook av Atos kan niet om de #MeToo discussie heen.
  3. We zijn een sportvereniging, en daar hoort presteren bij.
  4. Verhuizen binnen ons compacte stadsdeel Noord is ook een belangrijke kwestie.
  5. En dan wil ik het tenslotte ook nog hebben over het besturen van onze club.

 

Bij minder ik en meer wij geeft av Atos al heel lang het goede voorbeeld. De vereniging presenteert zich als een gezonde club die met elkaar de vereniging levend houdt. Wij schrijven vrijwilligerswerk met hoofdletters en dat betekent dat we heel vaak een beroep doen op onze leden en soms zelfs daarbuiten, om activiteiten te kunnen organiseren.

Een deel van onze Amsterdamse atletiekverenigingen is overgestapt op het afkopen van je vrijwilligerstaken. Ik weet niet of Atos dat ook in de toekomst kan houden zoals het nu is. We zijn geen sportschool, maar een vereniging.

En of het nu gaat om kantinediensten, materiaalberging, wedstrijdbegeleiding, schoonmaak en inkoop, er zijn genoeg mensen die de vereniging steunen en ondersteunen.

 

Bij de #MeToo discussie kom ik op een wat precair terrein. Intimidatie, seksuele intimidatie, grensoverschrijdend gedrag, pesten, hooghartigheid, het komt allemaal voor in de samenleving en Atos zal er niet aan ontsnappen.

De vereniging moet zich wapenen tegen gedrag dat niet acceptabel is. Niet voor onszelf, en zeker niet in strafrechtelijke zin.

Atos wil een club zijn waar we ook onze seksuele voorkeur niet hoeven te verzwijgen, waar aanraken en begeleiden voelt als sportief, waar je vrij kunt zijn een andere mening te hebben.

Gelukkig hebben we vertrouwenscontactpersonen, maar daarmee zijn we niet klaar. Het moet in de hoofden van iedereen, en in het gedrag zichtbaar zijn, dat we elkaar respecteren.

Ik zal niet dralen op te treden als zaken niet door de beugel kunnen. Ook al is de balans tussen wat je tolereert en wat niet moeilijk is te trekken.

 

Prestatie en plezier zijn begrippen die we met elkaar beleven. Onze club wil graag, via trainers en begeleiders, onze leden uitdagen tot mooie prestaties. Dat kan van verschillende invalshoeken worden bezien.

Een beginnende trimmer, een kind dat graag op de baan wil balwerpen, een wedstrijdatleet die toeleeft naar een marathon, allemaal willen we beter worden en plezier en voldoening beleven.

Mede daartoe organiseert Atos elk jaar, en dus ook het afgelopen jaar zelf wedstrijden. Denk ook aan onze club crossen in de sneeuw waarbij sommige kinderen hun schoen verliezen; dat is pas echt plezier. We hadden gelukkig weer een ABC-wedstrijd en ook een competitiewedstijd in 2017. Met wedstrijden meedoen leert je ook tegen je verlies te kunnen, al wil iedereen wel winnen. Daarbij zijn we wel een beetje meer ik en minder wij.

Onze verhuizing is in gang gezet. In september 2019 zijn we op een andere plek; ik verwacht net zo mooi als de huidige en met dezelfde gemotiveerde mensen. Maar dat gaat niet vanzelf. In november 2017 hebben we een heel belangrijke ledenvergadering gehad. Het mooie daaraan is de goede opkomst, de inzet van veel leden in werkgroepen en de constructieve houding om vooruit te komen.

Zo werken we met elkaar aan een nieuw clubgebouw, aan een nieuwe baan in een nieuw park. En we krijgen echte buren. Zo komen we meer in de wijk te liggen, en moeten we nog wel nadenken over het open karakter van het geheel. Hoe open willen we zijn?

In 2018 gaan we nog veel overleggen en besluiten. Gelukkig werkt de gemeente Amsterdam goede mee. Hopelijk is dat na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart a.s. nog steeds zo.

 

En dan alweer mijn laatste punt. Het bestuur. Het bestuur is compleet, we hebben gemotiveerde en betrokken mensen, ook in commissies. In februari 2018 houden we onze jaarvergadering. En de zorgen zijn gericht op het vinden en verkrijgen van een nieuwe penningmeester. Ik heb een aantal persoonlijke gesprekken gevoerd met leden die al hun nek uitstaken. Wat houdt het penningmeesterschap in? Het heeft nog niet geleidt tot een definitief voorstel. Dus ook bij de nieuwjaarsrede doe ik wederom een oproep voor een gemotiveerde, gekwalificeerde en betrokken penningmeester. Je mag me er ook in het weekend en ’s avonds voor benaderen. Desnoods ’s nachts.

Maar we proberen eventueel ook een secretaris te vinden. In dat geval zal de huidige secretaris de taak van penningmeester op zich nemen.

 

We heffen een glas op het nieuwe jaar.

Namens het bestuur en de commissies wens ik jullie allemaal een sportief, gezond en gelukkig 2018.

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Mooie afsluiting 2017 Rachid Mohammadi
   (31-12-2017)

Sylvestercross in Soest 31-12-2017

Wil je nog wat ruimte maken  voor de oliebollen en appelflappen? En een gezellige en sportieve afsluiting van  2017 hebben? Dan is de oudejaarscross in Soest 'the place to be' op de laatste dag van het jaar. Vanaf 09.30 uur een doorlopend programma voor klein tot groot, jong en oud en diverse afstanden. Het parcours voert door de bossen en over zandvlaktes. Ook aan de inwendige mens wordt ruimschoots gedacht. Voor Rachid Mohammadi is deze wedstrijd zijn jaarlijkse afsluiting. De mastercross ging over 4 ronden van 2 kilometer. Een pittig parcours met flinke modderstukken, heuvels en zandvlaktes. Vanaf de start zat Rachid al goed voorin en wist in de loop van de wedstrijd nog wat plekjes op te schuiven. Na 8 kilometer passeerde Rachid de finish in een supersnelle tijd van 30.57, goed voor een 2e plaats bij de M45. Gefeliciteerd en op naar nog meer mooie prestaties in 2018!

 

 

(Terug naar boven)


Laatste Nieuws: Tweede Regionale cross "Twiske"
   (26-12-2017)

Op zaterdag 16 december was alweer de tweede regionale cross. Dit keer was die georginaseerd door Av Waterland en werd gehouden in het Twiske.

Hieronder zijn de uitslagen te vinden + foto's

 

Uitslagen individueel: Klik hier

Uitslagen ploegen: Klik hier

Foto link: Klik hier

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

 

 

 

Aanmelden als lid


Laatste nieuws

15-02-2018

Verslag algemene ledenvergadering 2018

Lees meer...

14-02-2018

Uitslagen vierde clubcross

Lees meer...

11-02-2018

Rachid weer kampioen van Nederland!

Lees meer...


Sponsor

Agenda
-- Geen vermeldingen --

Facebook
Top

Ogenblik a.u.b. ...