Trainers

De trainingen bij Atos worden verzorgd door een divers team met ervaren en gediplomeerde trainers, die worden gestimuleerd om zich te blijven scholen en zo hun licentie te behouden. Die licenties staan borg voor veilige, doelmatige en verantwoorde trainingen. Om het trainerscorps op sterkte te houden, biedt Atos de eigen leden regelmatig de mogelijkheid om een trainersdiploma te behalen. Daarnaast organiseert Atos bijscholingssessies die licentiepunten opleveren voor de trainersdiploma's van de Atletiekunie.

 

Ferry  

Trainer bij Atos sinds 2008

 

AU Basis Looptrainer 3

 

In mijn jeugd heb ik gevoetbald en aan tennis gedaan. Vanaf mijn 30ste jaar loop ik hard en dit is nu mijn hoofdsport. De 10km ervaar ik als fijnste. Daarnaast heb ik 1 keer een marathon uitgelopen.

Als trainer ben ik begonnen bij de recreanten, en sinds 2012 geef ik training aan de Mila 1 en Mila 2 groep. Tevens geef ik al vele jaren training aan de Dam tot Dam groep. Dit is de jaarlijkse cursus van Atos op weg naar de Dam tot Damloop.

 

Ger  

Trainer bij Atos sinds 2002

AU Assistent Looptrainer 2

Wedstrijdloper sinds 1994 op baan, weg en cross. Waaronder: EK's, NK's, Marathons: Rotterdam (2x 1ste), Berenloop (1x 1ste)

Vanuit deze ervaring -en meer dan 25 uitgelopen marathons- probeer ik uit te dragen dat wedstrijden, hard trainen en plezier in het lopen heel goed samen gaan. Als assistent looptrainer vervang ik looptrainers als ze verhinderd zijn. Daarnaast begeleid ik nieuwe atleten in de Mila 1 met atletiekbaanmores, tempogevoel, loop- en ademhalingstechnieken.

 

Gerda  

Trainer bij Atos sinds 2002

Vanaf de eeuwwisseling nauw betrokken bij de A-atleten. Eerst als begeleider bij de Special Olympics en daarna als trainer.

Ik vind het geweldig om te doen, je krijgt er heel veel liefde en waardering voor terug. Een speciale band heb ik ontwikkeld met mijn atleten en het trainen geven geeft mij veel voldoening. Ik heb zelf van jongs af aan atletiek beoefend, meerdere jaren op redelijk hoog niveau. Een aantal jaren geleden ben ik gestopt met prestatiesport. Het is heel fijn om er op deze manier nog mee bezig te zijn. En te zien hoe gelukkig mijn atleten er van worden!

 

Gert-Han  

Trainer bij Atos sinds 2013

AU Basis Baanatletiektrainer 3

Na vele jaren zelf wedstrijden gelopen te hebben, ben ik in 2013 met veel plezier als trainer begonnen met de Dam tot Damloop cursus. Hieruit is een gezellige, gemotiveerde loopgroep ontstaan die in de loop van de jaren steeds groter is geworden. Met verschillende doelen trainen mensen van diverse niveau's op woensdagavond waarbij plezier en technische ontwikkeling voorop staat. Vaak doen we gezamenlijk mee met wedstrijden, van de Vondelparkloop tot de halve marathon in Berlijn! Ik verzorg ook nog altijd de Dam tot Damloop trainingen en zie je hier graag bij tegemoet.

 
Hubert  

Trainer bij Atos sinds 2008

AU Basis Baanatletiektrainer 3

Atletiek is lopen, springen en gooien en dat zou je een vorm van spelen kunnen noemen.  Als trainer wil ik het misverstand uit de wereld helpen dat  effectief trainen hetzelfde is als afzien en pijn lijden. Integendeel, trainen is het eigen talent koesteren en optimaal benutten.  Hoe groot het verschil in prestaties tussen toppers en recreanten ook is, hun talenten en ambities vragen om dezelfde zorgvuldige aandacht van de trainers, zodat atleten op alle niveaus zich daadwerkelijk verbeteren.

 

Hugo  

Trainer bij Atos sinds 2014

 

AU Basis Baanatletiektrainer 2

 

Ik ben als mini-pupil bij Atos begonnen en ik ben dan ook al jarenlang met veel plezier lid. Toen ik de optie kreeg een opleiding als pupillentrainer te beginnen, leek mij dat een mooie mogelijkheid om mijn ervaring over te brengen op de kinderen, en daarnaast de kinderen het plezier in atletiek te laten beleven dat ik zelf al jaren beleef.

 

Jesse  

Trainer bij Atos sinds 2013

AU Basis Baanatletiektrainer 3


Sinds ik 6 was ben ik meteen lid geworden van ATOS. Ik wilde altijd al rennen, heel veel rennen en gelukkig kon ik dat bij ATOS doen. Ik train zelf nog steeds, maar dan sprint ik vooral. Daarom vind ik het ook zo leuk dat ik nu bij de toppers van de jeugd mijn ervaring kan overbrengen. Ook de andere onderdelen vind ik super om te doen en te geven.

 

Kim  

Trainer bij Atos sinds 2015

In opleiding: AU Basis Baanatletiektrainer 3

Tot mijn negende turnde ik, daarna kon ik mijn energie in de atletiek kwijt. Al snel bleek ik redelijk getalenteerd en de springnummers vond ik veruit het leukste. Als D-junior mocht ik met de polsstok aan de slag en vanaf dat moment draaide mijn hele leven om het springen. De jaren erna heb ik veel bereikt met als hoogtepunten tweemaal een derde en zelfs eenmaal een tweede plaats op het NK. Nu geef ik met veel plezier de atletieksport door aan de pupillen van Atos. Ik vind het belangrijk kinderen te zien groeien. Plezier, zelfvertrouwen en sportieve ontwikkeling staan voorop tijdens de training

 

Leila  

Trainer bij Atos sinds 2014

AU Basis Baanatletiektrainer 2

Op mijn 4e levensjaar ben ik gaan zwemmen en vond het super leuk. Van mijn 6e tot 12e zat ik op Judo. Ik was er dol op en heb de groene band. Op mijn 11e ben ik eens met mijn broertje meegegaan naar een training bij Atos en ik was direct enthousiast. Dus ben ik lid geworden. Mijn favoriete onderdelen zijn discuswerpen en verspringen. Het motiveert mij om kinderen iets bij te leren en te zien hoe ze meer zelfvertrouwen krijgen en ook nieuwe vrienden. Dat ik bij kan dragen aan hun sociale ontwikkeling.

 

Machiel  

Trainer bij Atos sinds 2006

AU Basis Looptrainer 3

Na een verloren ouder-kind wedstrijd bij Atos en een succesvolle Dam tot Damloopcursus liep ik in 2005 mijn eerste halve marathon. En in 2015 de hele!

Parallel daaraan rolde ik in het trainersvak. Al jaren train ik de Dam tot Damgroep en sinds 2009 de groep Recreanten 3. In deze groep traint ieder op zijn niveau en is er veel respect voor elkaar. Ik vind het belangrijk dat iedereen met plezier komt trainen en stimuleer dat we samen naar wedstrijden gaan. Waarbij ik het leuk vind om anderen naar een goede tijd te begeleiden en/of een grens te verleggen. Zo liepen we in 2015 met een groepje voor het eerst een marathon.

 

 
Mark  

Trainer bij Atos sinds ....

 

AU Basis Baanatletiektrainer 2

 

Sportieve levensloop: geen

 

 

 

 

 

Paul  

Trainer bij Atos sinds 1986

 

AU Assistent Looptrainer 2

 

Atos lid sinds de jaren 80. Rond 1990 een van de oprichters van de Recreantengroep bij Atos en sindsdien assistent trainer/inval trainer.
Specialiteit: Opvang "beginnende recreatieve lopers".

Mijn favoriete afstand: 10km

 

Peter v. L.                                            
 

Trainer bij Atos sinds 2015

 

AU Basis Looptrainer 3

 

Sportieve levensloop:
Schaatsen: NK allround ('83); drie keer Elfstedentocht
Prestatietrainer '85-'93
Hardlopen: Marathon R'dam en vele andere loopjes

 

 
Peter B.  

     

Trainer sinds april 2019

 

AU basis looptrainer 3

 

Sinds 1987 lid van AV Atos, waarvan ik ca de eerste 20 jaar heel veel cross-, baan- en wegwedstrijden gelopen heb, o.a al 33 keer de Dam tot Damloop en 10 marathons, waaronder ook die van New York.
In 2018 ontstond bij mij het idee om m'n AU trainersdiploma te halen, met het idee om mijn loopervaringen over te brengen aan andere enthousiaste lopers. Op m'n werk, ik ben buschauffeur, ben ik bezig met cursussen voor beginnende hardlopers. Vanaf januari 2020 start ik ook bij Atos als trainer met een recreantengroep.

 

René  

 

    

Trainer bij Atos sinds 1996

 

AU Basis Baanatletiektrainer 3

 

Sportieve levensloop:
Judo: Bruine band
Hardlopen: Nog altijd actief. Ik zoek mijn afstand in de marathon. Inmiddels zo'n 25 gelopen. De groep die ik training geef bestaat uit gedreven mensen van allerlei pluimage die bezeten zijn van hun hardloopsport. Daarnaast bestaat er een goed sociaal contact.

 
Sander  
 

Trainer bij Atos sinds ....

 

[trainersdiploma / certificaat / trainerservaring]

 

Sportieve levensloop:

 

 

Silvia  

Trainer bij Atos sinds ....

 

AU Basis Baanatletiektrainer 2

 

Sportieve levensloop:
 Geen

 

 

 

 

Theo  
  

Trainer bij Atos sinds 2010

Opleidingscertificaat Basis Baanatletiektrainer 3

Sinds mei 2010 trainer voor atleten met een verstandelijke beperking (A-atleten). Ik heb diverse marathons in Nederland gelopen en ook vele plaatselijke wedstrijdjes Met de A-atleten heeft Atos diverse prijzen behaald bij de regionale competitiewedstrijden waar 9 verenigingen uit Noord Holland aan meedoen. En dan is er nog de 2 jaarlijkse nationale Special Olympics in Nederland waar onze atleten ook diverse medailles halen.

 

 

 

 

© 2019 - AV Atos | G.J. Scheurleerpad 3 | 1025 WM Amsterdam | tel. (+31) (0) 20 637 06 84
Terug naar boven